Eetbaar Lelystad wil gezonde groenten bereikbaar maken voor zo veel mogelijk mensen door het opzetten van openbare moestuinen in de eigen buurt

 

De Zuiderzeewijk is misschien wel de groenste wijk van Nederland! Een groep bewoners wil aan de slag om het groen in de wijk nog veel mooier en leuker te maken. Er kunnen stukjes omgetoverd worden tot prachtige tuinen, er kan eetbaar groen aangeplant worden en een deel van het groen kan geschikt gemaakt worden voor recreatie. Ook een groentetuin van de wijk behoort tot de mogelijkheden.

We hebben in Lelystad al een moestuin in de Zeelaan en een moestuin in de Schelp. Deze tuinen geven buurtbewoners de gelegenheid zelf hun groenten te verbouwen en hun kinderen te leren over gezonde voeding. Kinderen zijn er bij gebaat, omdat ze leren over groenten. De buurt is er bij gebaat, omdat het plantsoen wordt onderhouden, en omdat er sprake is van een grotere sociale controle en zo ook veiligheid in de wijk.

 

Vrijwilligers komen regelmatig samen voor het organiseren van activiteiten van zaaien en oogsten tot buurtmiddagen waarbij kinderen ook iets te doen hebben. Iedereen die zijn buurt wil verbeteren kan zich aansluiten.

 

Heb jij groene vingers en kun je niet wachten om het groen in de Zuiderzeewijk aan te pakken? Stuur dan een mail aan Norma Karmelk via nkarmelk@eetbaarlelystad.nl, of ga naar www.eetbaarlelystad.nl.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website