893798_143075889200667_1346955105_o

Eetbaar Lelystad staat eindelijk ” in the picture”

Na enkele rustige maanden, zit er nu veel beweging in ons initiatief om Lelystad, net als vele andere steden in de wereld tot Eetbare stad , duurzame stad om te vormen, waarbij de mens het weer voor het zeggen krijgt!

De Duurzaamheidswinkel is van start, de Kluswinkel op de Rode Klif is een feit en langzaam maar zeker komt er steeds meer aandacht voor burgerinitiatieven. Burgerinitiatieven die net als Eetbaar Lelystad vorm gegeven kunnen worden in de Duurzaamheidswinkel of de Kluswinkel op de Rode Klif of gewoon als een initiatief in jouw eigen buurt.

Over enkele weken wordt er in de Joon een avond georganiseerd over Eetbaar Lelystad en onze doelstelling. Iedereen die geïnteresseerd is, of ideeën heeft is van harte welkom! De datum en tijd volgen o.a. op deze website.

Uit gesprekken op straat blijkt dat steeds meer mensen op zoek zijn naar eigen invloed op de wereld om zich heen. Dit, omdat steeds meer mensen het gevoel hebben ‘alles’ kwijt te raken. Verlies van baan, huis, geld en soms zelfs hun relatie zien stranden als gevolg van deze problemen.

Een van die manieren is het starten van een gezamenlijke of eigen moestuin in de wijk om zo geld uit te sparen voor andere zaken. Een buurtmoestuin is dus in sommige situaties pure noodzaak!
Maar, een eigen moestuin waar een ieder zo af en toe eens een uurtje in werkt brengt mensen ook weer echt in gesprek met elkaar. Daarnaast is het ook gewoon erg leuk om je eigen verse groenten te zien groeien! Ook al heb je (nog) geen groene vingers!
Een eigen moestuin geeft ook een stukje bewustwording voor de wereld om ons heen.

Wil je ook een moestuin starten in jouw buurt, bij jouw school?! Of heb je een ander idee?! Neem contact op met Eetbaar Lelystad.

Hartelijke groet,

Norma

[fblikesend]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website