Eetbaar Lelystad is afgelopen donderdag 22 mei aangeschoven aan “De Eettafel'” op het Stadhuisplein, georganiseerd op initiatief van #Loods32, die voor die avond het thema Eetbare stad hanteerde.   Het is de bedoeling dat een ieder die een idee heeft hoe Lelystad groener en eetbaar te maken, anticipeert in het gesprek aldaar.  Op 12 juni en 24 juli zijn vervolgbijeenkomsten waar een ieder die geïnteresseerd is kan aanschuiven.

De eerste ontmoeting was direct al een waar spijkers met koppen geslagen werden. Een idee van Eetbaar Lelystad over ‘guerrilla tuinieren’ werd tijdens dit gesprek samen met enkele vertegenwoordigers van De Bio-tuinen en andere enthousiastelingen, vorm gegeven. De heerlijke maaltijd die speciaal voor deze gelegenheid werd gemaakt was, afkomstig van het wereld restaurant van Monica en Winston en maakte de ontmoeting compleet. Ook zij maken zich sterk voor een groener stadshart en hopen hiermee het centrum van de stad aantrekkelijker te maken voor een ieder die in Lelystad woont.

Monica vertelt tijdens het gesprek aan de eettafel dat zij, toen ze nog in Amsterdam woonde vaak naar het Vondelpark ging om daar op het gras in het park te lunchen. Iets wat zij in Lelystad heel erg mist. Hoe fijn zou het zijn als iets dergelijks ook mogelijk zou zijn in het stadshart?! Door samenwerking met de verschillende partijen en vooral ook met hulp van de inwoners van Lelystad, wordt Lelystad steeds mooier een vooral ook eetbaar voor iedereen!

Het is de bedoeling om enkele van de  metalen beschermcirkels om de bomen op het Stadhuisplein  te verwijderen, om vervolgens in te zaaien en of te beplanten met Oost-Indische kers, rijstpeulen en ander eetbaar groen. Natuurlijk gebeurt e.a. in overleg met de gemeente Lelystad.

Meer details over deze actie zullen nog volgen via de website Eetbaar Lelystad

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website