Spaghetti met postelein

 

zomerpostelein

zomerpostelein

 benodigdheden voor 4 personen:
  • 500 gram spaghetti
  • postelein
  • verse knoflook
  • rode peper
  • bakje cherry tomaten of 4 grote tomaten in stukjes
  • Knorr bouillonkuipje ( groenten)
  • 200 gram geraspte geitenkaas
  • flinke scheut olijfolie extra vierge
  • zout naar smaak
  • Zwarte peper gemalen
  • 2 eetlepels verse gesneden koriander

 

Bereiding:

Zet een grote pan water met zout op voor de pasta en breng aan de kook. Doe ondertussen olijfolie in een hoge koekenpan op laag vuur. Laat de knoflook, rode peper, bouillon kuipje en fijngesneden koriander zachtjes pruttelen in de olie. Kook ondertussen de paste gaar. Was de postelein en stop die samen met de tomaten in de hoge koekenpan of wok. Zet het vuur iets hoger ( niet de hoogste stand) en schep het enkele minuten om. Zorg er voor dat de postelein niet te slap wordt. ( 2 a 3 minuten) Als de pasta klaar is snel afgieten en bij het mengsel van postelein en tomaten doen. Goed omroeren en nog heel even laten doorbakken. Geitenkaas er over. Smullen maar!

Wie lust er spruitjes?

Geroerbakte spruitjes met pancetta, knoflook en room

2014-02-07 13.15.48

Ingrediënten
  • Spruitjes 500 gram
  • 2 ons pancetta in blokjes
  • 1 grote teen knoflook
  • lente uitje
  • oregano
  • halve limoen uitgeknepen.
  • pasta
  • kookroom 1 flesje

 

Bereiding

Maak de spruitjes schoon snijd ze doormidden en was ze. Maak de knoflook schoon en snijd de pancetta in kleine blokjes. Maak een wokpan warm op grote gaspit en  fruit de knoflook  het in stukjes gesneden lente uitje en de pancetta. Door het smelten van de pancetta is er nauwelijks olie nodig. Eventueel nog toevoegen als het te droog lijkt. Na enkele minuten de droge spruitjes erbij en roerbakken. Doe er dan wat limoensap overheen.  Na enkele minuten wat oregano er over strooien en de kookroom. Laat alles dan even nog heel even  pruttelen op een zacht vuurtje totdat het een mooie gelijkmatige warmte heeft. Kook ondertussen de pasta ( maak zelf een keuze welke). Eet smakelijk! Aangezien de pancetta al zout bevat, voeg ik geen zout toe. Dus nog zout toevoegen naar smaak.

 

Zoete peultjes met biefstuk  op zijn Japans

rundvlees salade

 

Ingrediënten
  • 250 gram rijspeultjes
  • 3 eetl. Rijstazijn
  • 5 eetlepels sojasaus
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 2 eetlepels sesamolie / 2 eetlepels olijfolie
  • roomboter
  • 4 biefstukjes
  • koriander
  • rucola
  • sesamzaadjes geroosterd
  • 2 sjalotjes
  • 1 rode peper
  • bami noedels of jasmijnrijst

 

Bereiding

Kook de noedels of jasmijnrijst en laat afkoelen. Maak ondertussen de peultjes schoon en laat ze 4 minuten koken totdat ze beetgaar zijn. snipper de sjalotjes, koriander en de rode peper fijn. Roer sojasaus, rijstazijn, sesamolie,  olijfolie rode peper en sjalotjes door de afgekoelde rijst of noedels heen. Dep de biefstukjes droog met keukenpapier en bestrooi ze met zeezout en peper. Bak ze vervolgens in de koekenpan met roomboter. Rooster de sesamzaadjes in een koekenpan. Snijd de biefstukjes in dunne plakken.  Verdeel de rijst of noedels, rucola en peultjes over de borden, leg de plakjes biefstuk er op en bestrooi ze met de sesamzaadjes.

Serveer er nog wat extra sojasaus bij voor de liefhebbers.

 

Bruschetta met tomaat en avocado

 

p1050710

Ingredienten
  • 6 a 8 sappige tomaten
  • 1 rijpe avocado
  • verse basilicum
  • beetje verse koriander
  • olijfolie extra vierge
  • een rode ui
  • peper
  • zout
  • 1 teentje knoflook
  • boerenbrood of zonnepitten brood
Bereiding
rooster de sneeën brood aan beiden zijden lichtbruin. Snijd de knoflook doormidden en smeer de broodjes er mee in en leg ze nog even terug onder de grill.
Snijd alle ingrediënten in kleine stukjes en doe ze in een schaal. Klein beetje peper en zout naar smaak en meng alles voorzichtig het door elkaar.
Beleg de warme sneetjes brood met het mengsel en sprenkel er een beetje olijfolie op.

 

Pittige salade met Oost-indische kers

 DSC01295

Ingrediënten 
  • vers geplukte bloemen van Oost-Indische kers
  • 1/2 kopje blaadjes van de Oost-Indische kers
  • Veldsla
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 2 el citroensap
  • theelepeltje bloemenhoning
  • theelepeltje mosterd
  • peper
  • zout
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el fijngesneden kervel
  • geroosterde pijnboompitjes of pompoenpitjes
Bereiding
was de vers geplukte bloemen en blaadjes van de Oost-Indische kers en de veldsla zeer zorgvuldig en laat ze uitlekken op keukenpapier. Maak een sausje van olijfolie, theelepel honing, mosterd, citroensap, peper, zout en het zeer fijngesneden knoflookteentje. Meng de gewassen en gedroogde bloemen en blaadjes van de Oost-Indische kers zeer voorzichtig met de fijngesneden kervel en doe dit in een slakom. Rooster pijnboompitten in een koekenpan op een matig vuur tot ze bruin worden en laat ze afkoelen.  Giet er dan pas de saus over en meng voorzichtig alles door elkaar.  Serveer onmiddellijk.
Lekker met een stuk gegrilde zalm!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website