- 500 gram spaghetti
- postelein
- verse knoflook
- rode peper
- bakje cherry tomaten of 4 grote tomaten in stukjes
- Knorr bouillonkuipje ( groenten)
- 200 gram geraspte geitenkaas
- flinke scheut olijfolie extra vierge
- zout naar smaak
- Zwarte peper gemalen
- 2 eetlepels verse gesneden koriander
Zet een grote pan water met zout op voor de pasta en breng aan de kook. Doe ondertussen olijfolie in een hoge koekenpan op laag vuur. Laat de knoflook, rode peper, bouillon kuipje en fijngesneden koriander zachtjes pruttelen in de olie. Kook ondertussen de paste gaar. Was de postelein en stop die samen met de tomaten in de hoge koekenpan of wok. Zet het vuur iets hoger ( niet de hoogste stand) en schep het enkele minuten om. Zorg er voor dat de postelein niet te slap wordt. ( 2 a 3 minuten) Als de pasta klaar is snel afgieten en bij het mengsel van postelein en tomaten doen. Goed omroeren en nog heel even laten doorbakken. Geitenkaas er over. Smullen maar!
Wie lust er spruitjes?
- Spruitjes 500 gram
- 2 ons pancetta in blokjes
- 1 grote teen knoflook
- lente uitje
- oregano
- halve limoen uitgeknepen.
- pasta
- kookroom 1 flesje
Maak de spruitjes schoon snijd ze doormidden en was ze. Maak de knoflook schoon en snijd de pancetta in kleine blokjes. Maak een wokpan warm op grote gaspit en fruit de knoflook het in stukjes gesneden lente uitje en de pancetta. Door het smelten van de pancetta is er nauwelijks olie nodig. Eventueel nog toevoegen als het te droog lijkt. Na enkele minuten de droge spruitjes erbij en roerbakken. Doe er dan wat limoensap overheen. Na enkele minuten wat oregano er over strooien en de kookroom. Laat alles dan even nog heel even pruttelen op een zacht vuurtje totdat het een mooie gelijkmatige warmte heeft. Kook ondertussen de pasta ( maak zelf een keuze welke). Eet smakelijk! Aangezien de pancetta al zout bevat, voeg ik geen zout toe. Dus nog zout toevoegen naar smaak.
- 250 gram rijspeultjes
- 3 eetl. Rijstazijn
- 5 eetlepels sojasaus
- 2 sjalotjes gesnipperd
- 2 eetlepels sesamolie / 2 eetlepels olijfolie
- roomboter
- 4 biefstukjes
- koriander
- rucola
- sesamzaadjes geroosterd
- 2 sjalotjes
- 1 rode peper
- bami noedels of jasmijnrijst
Kook de noedels of jasmijnrijst en laat afkoelen. Maak ondertussen de peultjes schoon en laat ze 4 minuten koken totdat ze beetgaar zijn. snipper de sjalotjes, koriander en de rode peper fijn. Roer sojasaus, rijstazijn, sesamolie, olijfolie rode peper en sjalotjes door de afgekoelde rijst of noedels heen. Dep de biefstukjes droog met keukenpapier en bestrooi ze met zeezout en peper. Bak ze vervolgens in de koekenpan met roomboter. Rooster de sesamzaadjes in een koekenpan. Snijd de biefstukjes in dunne plakken. Verdeel de rijst of noedels, rucola en peultjes over de borden, leg de plakjes biefstuk er op en bestrooi ze met de sesamzaadjes.
Serveer er nog wat extra sojasaus bij voor de liefhebbers.
- 6 a 8 sappige tomaten
- 1 rijpe avocado
- verse basilicum
- beetje verse koriander
- olijfolie extra vierge
- een rode ui
- peper
- zout
- 1 teentje knoflook
- boerenbrood of zonnepitten brood
- vers geplukte bloemen van Oost-Indische kers
- 1/2 kopje blaadjes van de Oost-Indische kers
- Veldsla
- 3 el olijfolie extra vierge
- 2 el citroensap
- theelepeltje bloemenhoning
- theelepeltje mosterd
- peper
- zout
- 1 teentje knoflook
- 2 el fijngesneden kervel
- geroosterde pijnboompitjes of pompoenpitjes