Afgelopen dinsdag was het zover. Om 13.30 uur staan wij met het team van Eetbaar Lelystad klaar om de kinderen van ’t Schrijverke  te ontvangen in ons pand, om samen twee van de vier moestuinbakken in te zaaien. De kinderen komen lopend voor deze gelegenheid vanaf de Wold, begeleid door hun juf Marjan en twee ouders. Om kwart voor twee komen ze ons pand op de Waagpassage binnenlopen en direct is het een drukke boel. De kinderen reageren allemaal enthousiast over wat ze zien en vragen van alles over de grote berg blik en de groene dame in de etalage en natuurlijk willen ze weten wat kunst is en waarom. We laten ze de vragen over de berg blik zelf beantwoorden en al snel komen de antwoorden dat dit niet in de natuur thuis hoort! Natuurlijk moeten we lief zijn voor onze moeder natuur! De kinderen hebben dat snel door.

Na een uitleg over het zaaien gaan we met z’n allen naar de moestuin voor onze deur en begint het feest van radijsjes, spinazie en andere groenten zaaien. Het weer is ons gunstig gestemd en de kinderen zijn enthousiast, net als hun juf Marjan. Er is ook een pompoenen wedstrijd. De kinderen hebben per groep een pompoen geplant in de tuin, tussen alle spruitjes. Wie de grootste pompoen heeft met de groep wint een prijs aan het einde van de zomer. Wij houden door middel van foto’s op deze website een beetje de stand bij, maar natuurlijk zijn jullie van harte welkom om af en toe eens te komen kijken!

Volgende week dinsdag komt nog een groep kleuters van dezelfde school. Deze keer zal omroep Flevoland erbij zijn om opnames te maken van alles. Wij kijken er naar uit ook deze groep weer te ontvangen. Zoveel enthousiasme en plezier vraagt om herhaling!

Hier een kleine foto-impressie van afgelopen dinsdag!