Activiteiten

  • Zaterdag 14 juni is de officiële opening door burgemeester Margreet Horselenberg. Dit vindt plaats op het nu braakliggende terrein op de locatie van de vroegere Waaggarage (naast de Jumbo) om 11.30  uur. Zij gaat het stuk grond symbolisch inzaaien met een zaadmengsel voor een bloemenweide.
  • Op 14 juni staat Groei &Bloei afdeling Lelystad daar ook met een kraam voor het pand van Eetbaar Lelystad (Waagpassage 17, waar vroeger fietsenhandel Meerens gevestigd was). Samen met Eetbaar Lelystad worden er verschillende leuke activiteiten georganiseerd. Natuurlijk is er koffie/thee en limonade met iets lekkers erbij
  • De Nationale Tuinweek heeft als thema ‘Tegel eruit, plant erin’, een initiatief dat Nederland letterlijk groener maakt: steen voor steen. Lelystad gaat daarin nog een stapje verder: ‘Parkeergarage eruit; bloemenweide erin!’. Daarnaast kan iedereen vanaf 11.00 uur een tegel uit zijn/haar eigen tuin inleveren bij de kraam. Daarvoor in de plaats krijgt men gratis een Hortensia paniculata ‘Limelight’ om de lege plek van de tegel weer op te vullen. De planten worden gesponsord door Veluweplant in Lunteren. Voor deze actie geldt: op=op. Aan deze actie zit nog een leuke wedstrijd: maak een selfie met daarop ook de ingeplante hortensia in de tuin. De origineelste foto’s worden op de facebookpagina van Groei & Bloei Lelystad geplaatst.
  • Degene met de meeste likes, ontvangt een ‘bagsac’. Dat is een geweldig leuke planten’sac’, waar je bijvoorbeeld een moestuintje van kunt maken.
  • De kinderen kunnen bij de kraam zaadjes zaaien in een potje. Ze krijgen er een leuke plantensteker en een button bij. Er zijn kleurplaten.
  • Wie de mooiste kleurplaat inlevert, wint een echt insectenhotel.  Verder is er een bonen-tel-wedstrijd. Ook deze winnaar ontvangt het insectenhotel.
  • Wie een nieuw lid van Groei & Bloei aanbrengt, ontvangt een grappig hartvormig plantenschepje.
  • Op 14 juni zijn er workshops bij de pluktuin van Ada Robers en Eva’s Keukentuin op de Groene Velden (van tevoren aanmelden op www.lelystad.groei.nl).
  • Voor de week van 14 t/m 21 juni zijn er drie fietstochten gemaakt waarbij groene ‘pleisterplaatsen’ kunnen worden aangedaan. De routes kunnen worden gedownload van www.lelystad.groei.nl. Ze kunnen ook gratis afgehaald worden bij de bibliotheek in de week voor de 14e juni.

De eerste fietstocht heet ‘Fietsen, ook leuk met kinderen’ en is ca. 15 kilometer. Jong en oud kan op een speelse manier kennismaken met de (biologische) landbouw. De tweede fietstocht – ‘Rondje Rondom’ – is ca. 32 kilometer. Deze route geeft een goed beeld van de opzet van Lelystad: veel ruimte in de stad en een afwisselende omgeving van water, bossen en landelijk gebied. Onderweg vele mogelijkheden om even uit te rusten en/of een horeca-stop. De derde fietstocht ‘Natuurroute’ is 16 kilometer. De route kan worden uitgebreid met een uitstapje ‘de polder in’ naar Zorgboerderij

One thought on “Groei & Bloei actie voor de deur van Eetbaar Lelystad

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website