Met inzet lukt alles vertelt Mila mij, doelend op de letters van haar naam, wanneer ze onder het genot van een lekkere kop thee vertelt over het project wat zij gestart is in de Zuiderzeewijk. Mila is een enorme doorzetter en ook  met dit project in samenwerking met de buurtbewoners is het haar weer gelukt! Het gaat goed met de buurtmoestuin!

Er komen steeds meer initiatieven en ook de gemeente en bedrijfsleven spelen in op de mogelijkheden voor duurzaamheidsprojecten. Op 2 mei werd in navolging van het project Zeelaan op de Waterwijk de eerste aanzet gemaakt voor een buurtmoestuin voor 20 gezinnen.

Omroep Flevoland was er bij en maakte deze korte film.   De bakken en fruitbomen staan er inmiddels en het zaaien kan beginnen. Over een paar maanden plukken deze gezinnen de ‘vruchten’ van hun plantgoed.

 

De 10 voordelen van een buurtmoestuin

Vereniging Milieu Vriendelijk Tuinieren en Zaden en Zo hielpen belangeloos mee.

One thought on “Mila Romijn voortrekker van initiatief buurtmoestuin in Zuiderzeewijk

 1. Geachte Mila Romijn,

  Mijn naam is Sofie Kerklaan en ik ben ‘aanjager’ bij MaatschapWij. MaatschapWij is een katalysator voor een groeiende groep mensen en organisaties die zich samen inzetten voor een maatschappij gebaseerd op meer ‘wij’. Dit wordt gedaan door bestaande initiatieven beter zichtbaar te maken, samenwerking te vergemakkelijken en goede voorbeelden te vieren. Het doel is het inspireren van een mindset, opdat ‘rekening houden met iemand anders’, ‘zelf initiatief nemen’, ‘iets voor iemand anders doen’ en ‘samenwerken’ gemeengoed worden.

  Graag zou ik binnenkort met u in gesprek gaan over uw maatschappelijke activiteiten en waarom u deze belangrijk vindt. Naar aanleiding van het gesprek zal ik een korte tekst en een foto plaatsen op onze Facebook-pagina, zodat dit met zoveel mogelijk mensen kan worden gedeeld. Er gingen al veel initiatiefnemers voor u, zie onze Facebookpagina https://www.facebook.com/MaatschapWij/?ref=hl

  Kunt u aangeven of dit mogelijk is? Dan maak ik graag een afspraak om langs te komen. Bij voorkeur aankomende woensdag 6 april tussen 11.00 en 14.00 uur.

  Met vriendelijke groet,

  Sofie Kerklaan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website