Misschien hebben jullie het al gehoord via omroep Flevoland waar ondergetekende onlangs werd geïnterviewd? Het Lapp en Eetbaar Lelystad zijn betrokken bij het project om het Nelson Mandela Park, (dat is het grasveld voor Stichting ’t Lapp) invulling te geven met o.a. levend bouwen, een wereld kruidentuin, een insectenhotel, kunstobjecten, pluktuin en dagbesteding.

De gemeente gaat eerst op door ons aangewezen plaatsen de grond verbeteren en een basisstructuur neerzetten. Dit gaat gebeuren in oktober. Oorspronkelijk lag het in de bedoeling dit het afgelopen voorjaar al te doen, helaas liet dat allemaal wat langer op zich wachten. Komend voorjaar zullen wij, mits we genoeg mensen kunnen enthousiasmeren voor dit plan, gaan starten met de invulling.

Heb je verstand van tuinieren, heb je altijd al eens levend willen bouwen met wilgentakken of wil je zomaar een paar dagen of een dagje meewerken, heb je een leuk idee voor ‘ons park’ kom dan langs op Het Lapp en meld je aan! Jong en oud is welkom om mee te helpen. Er is niet persé tuinkennis voor nodig om mee te kunnen doen. In de komende maanden zal er zal nog een uitgebreide werving komen voor dit plan.

De eerste enthousiastelingen hebben zich al aangemeld voor een idee omtrent een free running baan. Inmiddels hebben we van de gemeente begrepen dat er maar weinig geld beschikbaar is voor de basisstructuur. Wij zullen dus de leuke invulling van het park zoveel mogelijk zelf doen, met behulp van sponsors en een kleine subsidie uit het transitiefonds. We willen ook graag een dagbesteding aan deze tuin koppelen zodat zoveel mogelijk mensen uit alle lagen van de bevolking mee kunnen doen.  Nelson Mandela Park wordt de tuin van en voor alle inwoners van Lelystad.

We zijn supertrots te kunnen melden dat Hollands Glorie  of Urban Green Store onze sponsor wil worden.  Zij weten alles over tuinieren en verbouwen van groenten; ook exotische groenten, Hiervoor gebruiken zij de nieuwste technieken zodat dat het hele jaar door kan.  Dankzij hun bijdrage kunnen we in de toekomst o.a. allerlei gezonde sapjes gaan verkopen .

Voor ons idee zijn we natuurlijk  op zoek naar nog meer sponsors die willen helpen ‘onze’ tuin tot een groot succes te maken.

Bel voor info: 06-53385145 of mail naar info@hetlapp.nl of nkarmelk@eetbaarlelystad.nl

Hartelijke groet en graag tot ziens in ’t Lapp  of in het Nelson Mandela park op de Waagpassage 17 te Lelystad

Voor alle updates betreffende het park klik hier

Norma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website